miercuri, 18 martie 2009

EUROPEAN WEBCAM

Euro Weather are si o colectie de webcam numita
"EUROPEAN WEBCAM
The largest collection of beautiful live images from Europe".
Urmati linkul euroweather din grupul webcam, alegeti tara (tastati prima litera pentru o cautare rapida) si OK. Selectati din lista afisata.

vineri, 6 martie 2009

Cum sa ne facem propria prognoza meteo

Folosind Meteo de pe Resurse Inforex, va recomand urmatorii pasi:

1. Comparati prognozele date de: EuroWeather, UKWeather, Euronews si Freemeteo. Schimbati localizarea pe orasul cel mai apropiat.

2. Verificati circulatia maselor de aer si formatiunilor noroase cu ajutorul imaginilor din satelit oferite de: Eumetsat, MetOffice, UK Weather (folositi si facilitatea de imagini animate).

3. Faceti corelatiile dintre prognozele de la punctul 1 cu imaginile din satelit, reveniti la prognoze si vedeti care vi se pare mai aproape de prognoza proprie.

4. Repetati acest exercitiu folosind si alte prognoze decit cele enumerate si alte imagini din satelit. In timp va veti face o lista proprie de resurse meteo favorite.
Citeva reguli simple: miscarea aerului disnpre nord inseamna scaderea temperaturii iar dinspre sud, incalzire, norii desi aduc precipitatii, viteza mare de deplasare a maselor de aer si in special "virtejurile" cu raza mica inseamna intensificari ale vintului.

5. Verificati-va prognoza a doua zi, vedeti de ce nu s-a potrivit, invatati din greseli.
Citeva motive care pot strica prognoza: viteza de circulatie a fost diferita decit cea intuita initial, s-a schimbat directia de deplasare a maselor de aer sau formatiunile noroase s-au dispersat inainte sa ajunga in zona de inters.

Cu timpul veti ajunge sa faceti o prognoza destul de exacta ca sa va puteti planifica activitatile in aer liber in mod optim.

Succes!